Žuvies Restoranas - Užupio g. 30, Vilnius

- - DIRBAME KASDIEN - Darbo laikas: I-VII 12:00-22:00 - Tel. +370 656 98000 - -

Šviežios lietuviškos žuvies restoranas

Unikaliame Vilniaus Užupio rajone įsikūręs restoranas „Šturmų švyturys“ yra persmelktas Lietuvos pamario tradicijų. Jame galima mėgautis išskirtinai šviežia lietuviška Kuršių marių bei Baltijos jūros priekrantės žuvimi, kuri į „Šturmų švyturį“ kasdien atkeliauja tiesiai iš patyrusių žvejų tinklų.

Restoraną pasiekęs laimikis pateikiamas ant ledo gabaliukais dengto prekystalio, todėl užsukę svečiai gali patys išsirinkti, kurią, iš tądien turimų žuvų, išradingi virėjai čia pat turėtų jiems pagaminti.

„Šturmų švyturys“ yra jaukus restoranėlis, skirtas miestui, tačiau jame apstu užuominų, atliepiančių marių bangavimo, vėjo ir begalinių vandens tolių ilgesį.




...


Patiekalai

Variniai indai ir krosnys, kuriuose gaminami patiekalai, padeda išlaikyti subtiliausias skonines žuvies savybes. „Šturmų švyturys“ yra vienintelis restoranas Lietuvoje, kuriame visi patiekalai gaminami iš nešaldytos, šviežios lietuviškos žuvies.

Skirtingu metų laiku sugauta žuvis derinama tik su tam sezonui būdingais priedais: daržovėmis, vaisiais, prieskoninėmis žolelėmis. Tai – gamtos, kūrybingų virėjų ir Jūsų skonio žaidimas, sukuriantis intrigą, kuriai taip sunku atsispirti.

„Šturmų švyturio“ virtuvės šefas daug laiko skiria geriausių žuvies patiekalų ir vyno derinių paieškai, tad  restorano svečiai nuolatos gali mėgautis vis naujais skonių atradimais. O kad jie nesibaigtų, restorano vyno šaldytuvas kas savaitę papildomas iš Ventės rage esančio specialaus „Šturmų švyturio“ vyno rūsio atvežamu Austrišku ir Vokiku rūšiniu Grüner Veltliner ir Riesling vynu. Šampano mėgėjai gali įvertinti nepamirštamą ir retą išskirtinio gamintojo šampaną.








...


Vyno rūsys

„Šturmų švyturio“ vyno rūsys yra įkurtas senojoje ledaunėje Ventės rage. Jame ištisus metus palaikoma optimali vynui tinkanti 9-10 °C temperatūra, todėl ten saugoma išskirtinė Lietuvoje rūšinių Riesling ir Grüner Veltliner vynų kolekcija.

Ji, bendradarbiaujant su pačiais geriausiais Austrijos, Vokietijos ir Prancūzijos vyndariais, yra nuolat papildoma iš Wachau, Kremstal, Kamptal, Mosel, Rheingau, Pfalz bei Šampanės regionų vežamais vynais.

 


...


Interjeras

Viršutinės restorano salės interjeras skirtas pagerbti Kuršių marių žvejus. Tuos, be kurių nebūtų visos „Šturmų švyturio“ skonių legendos.

Šviesių baldų detalės atkartoja Mažajai Lietuvai būdingų krikštų formas, sienas puošia irklai, marinistinės tematikos paveikslai bei žvejų portretai. Visa tai sukuria jaukią aplinką neskubriam pokalbiui prie gurmaniško patiekalo, kurį puikiai papildo kruopščiai parinktas vynas.

 





Žemutinė restorano salė skirta eruditui, poliglotui, astronomui, dailininkui ir poetui, buvusiam Klaipėdos miesto burmistrui, o vėliau visų Kuršių marių bei jų intakų žvejybos inspektoriui Ernstui Vilhemui Berbomui (1786–1865), dar vadinamam Kuršmarių vėtrungių tėvu.

Jo dėka Lietuva turi etnokultūros paveldo unikumu tapusius pamario krašto žvejų kaimų ženklus arba laivų numerius – Kuršmarių vėtrunges, neturinčias analogų visoje Europoje.



...


Kaip mus rasti?

Užupio g. 30, Vilnius     |     Tel. +370 656 98000     |    Naujas darbo laikas: dirbame kasdien I-VII 12:00-22:00

 Perspėjimas tėvams - vaikų iki 12 metų  prašome nesivesti į restoraną. Ačiū už supratimą.